Около 1 000 литра етилов алкохол откриха в нелегален казан за

...
Около 1 000 литра етилов алкохол откриха в нелегален казан за
Коментари Харесай

1 тон нелегален алкохол откриха варненски митничари в нерегистриран казан

Около 1 000 литра етилов алкохол откриха в незаконен " котел за ракия “ на територията на област Варна чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие “ в Митница Варна. На 14 декември 2018 година, митническите чиновници правят инспекция по оперативна информация в стопанска сграда. При инспекцията, те откриват на мястото оборудване за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. Обектът не е регистриран като профилиран дребен обект за дестилиране, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.

На територията на обекта са открити и към 1000 литра наливен етилов алкохол, с  характерности на ракия,  в разнообразни по размер пластмасови туби. За алкохола не са показани при инспекцията никакви документи за заплатен или гарантиран данък по ЗАДС. Съоръжението за дестилиране и алкохолът са конфискувани. Предстои да бъде формирано административно-наказателно производство по случая.

Още 270 литра незаконен етилов алкохол с характерности на ракия са конфискувани от чиновници от отдел " Митническо разузнаване и следствие “ при друга инспекция на 7 декември 2018 година в частен парцел в област Варна. Алкохолът е открит в пластмасови туби, съхранявани в битово помещение. Собственикът на парцела не е показал при инспекцията никакви документи за заплатен или гарантиран данък за алкохола. По случая също предстои  формиране на  административно-наказателно производство. Общо 1590 литра незаконен етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн за пушене са конфискувани от митническите чиновници от Митница Варна при осъществени инспекции в рамките единствено на последните 20 дни против нерегламентирано произвеждане и търговия с акцизни артикули.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР